KLIXBÜLL

Ture i februar og marts 2021

Indtil videre, er det blevet til tre ture i løbet af februar og marts. Om det bliver til flere må tiden vise. En tur kommer ikke på banen uden at vejrudsigten lover rimeligt godt vejr. Der er jo som sådant ikke nogen grund til at skriver hvor hen turene gik, for det fremgår fint af nedenstående kort. Der er blot at tilføje, at vi fik set landet iklædt tynde vinterklæder, for det var godt nok ikke megen sne vi stødte på; men lidt har også ret. Den sidste tur 18. marts foregik i dejligt solskin, og vi kom i godt forårshumør. Turen bød også på et lille kulturelt indslag i form af et besøg i Tveje Merløse Kirke. En konstruktion vi ikke finder mange af i DK.

Nederst er der et link til et par billeder fra turene.

5. februar  2021

Tur 05022021

 14. februar 2021

 

Tur 14022021

18. marts 2021

Tur 18032021

 Billeder fra de tre ture: Ture i februar og marts 2021

 

Man har vel lov til at handle lidt impulsivt

Sidder torsdag aften (14.1.21) og kigger på vejrudsigten for næste dag. Det skulle blive kanon vejr så det ud til, så fruen blev straks adspurgt, om hun kunne tænke sig at vi kørte en lille tur ud i det blå. Det blev der sagt OK til, og det blev aftalt, at vi kunne snuppe en af de gamle ture og modificer den lidt.

Fredag morgen valgte jeg så, at vi kunne køre op ad Strandvejen til Helsingør, og derfra videre til Gilleleje før turen skulle gå syd på mod Amager igen.

En tur på ca. 180 km fra start til mål.

Første stop var hos Rema hvor dagens frokost skulle købes. Som altid på ture som disse består frokosten af boller med ost serveret sammen med en lille kold juice.

Inden turen for alvor gik nord på skulle der lige aflægges et lille besøg i Amager Strandpark, for velunderrettede kilder havde berettet om et skib, der normalt ligger for anker ude på Øresund, havde revet sig løs og nu lå ved stensætningen ved indsejlingen til lagunen. Ganske rigtigt, der lå Käthe Wessels, en 65 år gammel tysk slæbebåd, og hyggede sig. Nu er det store spørgsmål - hvor lang tid går der inden får overtalt ejeren, hvis han kan findes, til at flytte skibet?

Efter dramatikken i Amager Strandpark gik turen stille og roligt op ad Strandvejen i det skønne; men utroligt kolde og blæsende vejr. Da vi nåede Hellebæk var det så blevet tid til at indtage den medbragte frokost. Vi fandt en lille parkeringsplads  ved udsigt ud over sundet Sofiero Slott og Kullen. Skønt.

Hjemturen gik, som det fremgår af ovenstående kort, ned gennem Nordsjælland forbi Esrum Sø og Hillerød. Omkring Hillerød lå der faktisk en hel del sne, så det nærmest var som at køre gennem et winter wonderland.

Vel hjemme igen kl. 14:30 blev vi belønnet med den god kop kaffe, og dagens tur kunne drøftes.

Et par billeder fra turen: Billeder

"Sommerferie" 2020

Det er godt gjort, at en lille flagermus i Kina kan få flyttet vores sommerferie fra juni til september/oktober. Hvad bilder den sig ind? Sket er sket, og den fordømte covid virus fordufter vel en dag, så alt kakn finde ind i sin normale gænge.

Dag 1 lørdag:
Afgang fra Tømmerupvang kl. 08:00 med kurs mod Bremerhaven med indkøbsstop i Flensburg. Efter 676 km og 9 ½ time blev bilen kørt på plads i den aflåste gård. Jeg havde besluttet, at frk. Google skulle få lov til at lede os fra A til B. Det var måske ikke det mest geniale, for da vi nåede Hamburg,

Læs mere: "Sommerferie" 2020

To "søndagsture" mere

Så har vi igen været på tur.

Fredag den 17 juli 2020 gik turen til Sejerø bugten med mål på Røsnæs. Vanen tro gik det af diverse små veje, dog snød vi lidt og tog motorvejen til Roskilde.

Frokosten blev indtaget på Røsnæs inden vi gik en tur ud til fyret. Det blev ikke til en tur op i fyret denne gang. Dertil var min tålmodighed for lille - vi var ikke de eneste, der havde fået den fortræffelige ide at tage turen til Røsnæs. Der var en ret så lang kø af besøgende, der ønskede at bestige tårnet. Hjemover gik turen tværs over Sjælland.

Læs mere: To "søndagsture" mere

Nye "søndagsture"

Her i foråret har vi genoptaget vores "søndagsture". Det er blevet til tre ture indtil videre, og vi har holdt os til det østlige og nordlige Sjælland.

Den 18. april gik turen til Stevns. Vi kørte via Strøby Ladeplads og Bøgeskov Havn til Rødvig hvor vi indtog vores medbraget boller med ost på Rasteplads Korsmæbsvej, hvorfra der er en fin udsigt til Møns Klint 30km væk. Derfra gik turen til Faxe Ladeplads og så hjemover via omvej og biveje.

Læs mere: Nye "søndagsture"