KLIXBÜLL

"Sommerferie" 2020

Det er godt gjort, at en lille flagermus i Kina kan få flyttet vores sommerferie fra juni til september/oktober. Hvad bilder den sig ind? Sket er sket, og den fordømte covid virus fordufter vel en dag, så alt kakn finde ind i sin normale gænge.

Dag 1 lørdag:
Afgang fra Tømmerupvang kl. 08:00 med kurs mod Bremerhaven med indkøbsstop i Flensburg. Efter 676 km og 9 ½ time blev bilen kørt på plads i den aflåste gård. Jeg havde besluttet, at frk. Google skulle få lov til at lede os fra A til B. Det var måske ikke det mest geniale, for da vi nåede Hamburg,

Læs mere: "Sommerferie" 2020

To "søndagsture" mere

Så har vi igen været på tur.

Fredag den 17 juli 2020 gik turen til Sejerø bugten med mål på Røsnæs. Vanen tro gik det af diverse små veje, dog snød vi lidt og tog motorvejen til Roskilde.

Frokosten blev indtaget på Røsnæs inden vi gik en tur ud til fyret. Det blev ikke til en tur op i fyret denne gang. Dertil var min tålmodighed for lille - vi var ikke de eneste, der havde fået den fortræffelige ide at tage turen til Røsnæs. Der var en ret så lang kø af besøgende, der ønskede at bestige tårnet. Hjemover gik turen tværs over Sjælland.

Læs mere: To "søndagsture" mere

Nye "søndagsture"

Her i foråret har vi genoptaget vores "søndagsture". Det er blevet til tre ture indtil videre, og vi har holdt os til det østlige og nordlige Sjælland.

Den 18. april gik turen til Stevns. Vi kørte via Strøby Ladeplads og Bøgeskov Havn til Rødvig hvor vi indtog vores medbraget boller med ost på Rasteplads Korsmæbsvej, hvorfra der er en fin udsigt til Møns Klint 30km væk. Derfra gik turen til Faxe Ladeplads og så hjemover via omvej og biveje.

Læs mere: Nye "søndagsture"

Julefrokost

FrokostÅrets - ja, jeg skriver årets selvom kalenderen viser 2020 - gik til Restaurant Fyrtøjet i Nyhavn. Vi har været der før. Det var for 5 år siden, mere præcist den 1. december 2014. Utrolig god mad og vi var begge mere end mætte da vi vraltede fra stedet. Desværre var vi ikke heldige med vejret. Den planlagte promenaade til julemarkedet på Højbro plads blev skrinlagt, og vi tog til takke mde julemarkedet på Kongens Nytorv. Hold kæft det er optrækkeri. Det var herligt, at vi var mætte så man ikke blev fristet til at snuppe en hotdog til 60 kr.!!! Efter turen på julemarkedet gik det direkte til metroen og retur til Amager.Dessert

Sommerferie 2019

Dag 1:
Tidligt op - gab - lige hvad man har brug for på den første dag i sommerferien. Nå, man har jo i realiteten ferie hver dag.
Vi drog hjemmefra kl. 07:15, og efter en, så at sige, begivenheds løs tur, måske bortset fra de to MEGET kraftige regnbyger vi blev ramt af, ankom vi til Quedlinburg ca. 9 og en halv time senere. I alt 760 km under vesten.
Undervejs havde vi holdt pause i Flensburg - rigtig gættet - der skulle lidt proviant med til den videre tur, og et frokoststop blev det selvfølgelig også til.
Lejlighed er fin og vi blev velmodtaget af værtinden. Da alt var pakket ud, fik vi tid til at nyde den lille flaske rosevin, der stod klar til os da vi kom.

IMG 2082 smallDag 2:
Vanen tro var der allerede hjemmefra planlagt - og plottet ind i GPSen - en tur rundt i det omkring liggende område. Det blev til en tur i fint vejr, dog med et par meget lette byger til at begynde med; men den blev afsluttet i kanon solskin. Vel hjemme igen nød vi en kop kaffe, og så stod den på byvandring i Quedlinburg. Det er ingen løgn, at der er mange bindingsværkshuse. Det der også er en skinbarlig sandhed er, at de ikke er lige velholdte alle sammen. Kommer man lidt væk fra de mest mondæne gader og torve, finder man også huse, der dårligt kan handles som håndværkertilbud.

Læs mere: Sommerferie 2019