KLIXBÜLL

Kastrupgaardsamlingen

Lørdag 20/10 fik vi endelig taget os sammen til at aflægge Kastrupgaardsamlingen endnu et besøg. Der er p.t. to udstillinger. En med portrætter af nogen af de lokale sognerådsformænd og borgmestre. same en udstilling, der hedder PICNIC - Monotypier af Morten Buch.

Her er et fire af de tidligere borgmester, og "yngre" amagerkanere vil sikkert kunne genkende Torkild Feldvoss og Henrik Zimino.IMG 20181020 141539 CustomIMG 20181020 141601 Custom

 

I glas og ramme på Kastrupgård

Glasmuseet EbeltoftSøndag den 13. august fik vi endelig taget os sammen til at få set udstillingen "I glas og ramme" på Kastrupgårdsamlingen. Vores vurdering af udstillingen er, at bevares er der flotte ting i mellem, og udstillingen et besøg værd; men i vores øjne ikke Glasmuseets bedste stykker de har udlånt.

Glasskåle

Her er hvad Kastrupgårdsamlingen selv skriver om udstillingen:

Glas fra Glasmuseet Ebeltoft møder
Grafik fra Kastrupgårdsamlingen

I et unikt samarbejde med Glasmuseet Ebeltoft præsenterer Kastrupgårdsamlingen et udvalg af indlånte værker af danske og udenlandske glaskunstnere fra Glasmuseets samling i dialog med grafiske værker fra Kastrupgårdsamlingen. I mødet imellem grafikken og den moderne glaskunst giver sommeren 2017's store særudstilling grobund for nye oplevelser og sammenspil imellem de to kunstarter og to særlige kunstmuseers samlinger.

Sommerens udstilling på Kastrupgårdsamlingen bliver et møde imellem to særlige kunstmuseers samling. Samtidigt er det et møde imellem kunstarter og materialer, som hver især har rødder i både den autonome kunst og i håndværket. Med et gæstebud fra Kastrupgårdsamlingen har Glasmuseet i Ebeltoft venligst udlånt en perlerække af dets samling af international glaskunst til udstillingen. Glasmuseet Ebeltoft er et aktivt og levende museum for moderne international glaskunst. Som det eneste special museum i Danmark har museet som formål at vise og udvikle den moderne glaskunst. Museet har en samling af ca. 1600 værker skabt af 700 kunstnere fra 52 lande. Det er et udvalg af denne samling, som denne sommer besøger Kastrupgårdsamlingens værker. Skåle

Unik kunst i Glas og ramme.

Som special museum for moderne dansk grafik har Kastrupgårdsamlingen og Glasmuseet Ebeltoft meget tilfælles. Samtidig har de to kunstarter - glasset og grafikken - en række fællesnævnere. De kræver f.eks. et særligt værksted og kendskab til et særligt håndværk for at blive skabt. På Glasmuseet Ebeltoft er der endda et arbejdende glasværksted, Glashytten, hvor der bliver skabt glasværker på stedet. Samtidig er glas og grafik kunstarter som mange kender fra værker, der kan genskabes og produceres i større oplag. På den vis er både glasset og grafikken anderledes kunstformer en f.eks. maleriet, hvor værkets unikke karakter spiller ind. Både Glasmuseet Ebeltoft og Kastrupgårdsamlingen arbejder med at præsentere værker som indenfor deres genrer rummer kunstnerisk værdi som er unik - uanset at de eventuelt kan sættes i større produktion.

I udstillingen vil de to kunstformer blive parret. Grafikken fra Kastrupgårdsamlingen vil tale sammen med glasværkerne fra Ebeltoft i en dialog, hvor indhold, farvespil og motiv vil danne små møder og sammenhænge imellem grafikken i rammen og det skulpturelle glasværk.

Man kan læse mere om Glasmuseet Ebeltoft på museets hjemmeside: Glasmuseet Ebeltoft

Bjørn Wiinblad på Arken

I sommerferien blev der også tid til et besøg på Arken for at se Bjørn Wiinblad udstillingen. Den er der ikke så meget at sige om ud over, at den var flot - meget flot. Selvfølgelig tog vi også også tid til at se de øvrige udstillinger. Det er efter min mening en noget mere blandet fornøjelse; men smag kan jo ikke diskuteres.

 

Billeder fra Arken: Arken