KLIXBÜLL

"Sommerferie" 2020

Det er godt gjort, at en lille flagermus i Kina kan få flyttet vores sommerferie fra juni til september/oktober. Hvad bilder den sig ind? Sket er sket, og den fordømte covid virus fordufter vel en dag, så alt kakn finde ind i sin normale gænge.

Dag 1 lørdag:
Afgang fra Tømmerupvang kl. 08:00 med kurs mod Bremerhaven med indkøbsstop i Flensburg. Efter 676 km og 9 ½ time blev bilen kørt på plads i den aflåste gård. Jeg havde besluttet, at frk. Google skulle få lov til at lede os fra A til B. Det var måske ikke det mest geniale, for da vi nåede Hamburg,

mente hun, at Elbtunnelen var lukket, og inden jeg fik set mig om, havde hun sendt os fra motorvejen og ind midt i Hamburg. Det var sgu ikke sket hvis jeg bare havde kørt efter næsen. Det er tvivlsomt, om frk. Google får overdraget et så betydningsfuldt job igen.
Lejligheden er fin og vejret er helt på toppen, så der er ikke noget at klage over.

I alt 675 km.

Dag 2 søndag:
Vi besluttede at holde os i nærområdet, så det blev en tur til selve havnen. Den er stor – megastor. Selv efter at have kørt 34 km har vi endnu ikke været rundt i alle krogene.

Vejret: Perfekt

Dag 3 mandag:
Dagens tur var langs digerne til Cuxhaven, og retur af de mindste veje jeg kunne finde.

I alt 126 km.

Vejret: Perfekt

Dag 4 tirsdag:
Nu ville over på den anden side af Weser. Heldigvis har man fået lavet en tunnel, så turen ikke skal helt ind til Bremen for at krydse. Der er selvfølgelig også muligheden for at tage en af de små færger; men det blev tunnelen. Vi kørte rundt lags digerne ved Wesers udløb og digerne ind til Jadebugten før vi endte i Wilhelmshaven og satte kursen mod Bremerhaven.

I alt 170 km.

Vejret: Perfekt

Dag 5 onsdag:
Så stod der Oldenburg på tapetet. Fin by med godt gågadesystem. Hjemturen skulle ske langs Weser; men det blev stoppet af en masse vejarbejde og helt lukkede veje. Øv.

I alt 181 km.

Vejret: Perfekt

Dag 6: torsdag:
Formiddag: Bytur i Bremerhaven. Ikke meget at komme efter; men man bliver jo nødt til at gøre det.

Eftermiddag: Endnu en rundtur i Bremerhavens enorme havn. Der er mange ting at kigge på.

Vejret: Køligt og blæsende

Dag 7: fredag:
En tur mod sydøst med vendepunkt i Bremen. Det er morsomt at se, hvor meget landskabet ændre sig når man kommer væk fra Weser. Bakker og skove dukker pludselig op i landskabet.

Efter hjemkomst blev pakning af alt vores habengut påbegyndt, så vi kunne få pakket bilen tidligt lørdag morgen.

I alt 160 km.

Vejret: Fint

Dag 8: lørdag:
Efter at de sidste ting er stoppet ind i bilen bliver turen mod Barth påbegynd kl. 08:15, og efter 406 km ankommer vi til Barth. Undervejs havde vi set store flokke af traner, der fouragerede på markerne langs motorvejen. Vi er åbenbart midt i tiden for tranernes træk sydover. Da vi ikke kan få nøglen med det samme, får vi rekognosceret for hvilke indkøbs muligheder byen kan byde på. De er fine. Her er alt hvad hjertet kan begære.

I alt 406 km.

Vejret: Fint indtil ca. 15:00 hvor det begyndte at regne.

Dag 9: søndag:
Dagen byd på små regn og snusk hele dagen, så vi tog – mod sædvane - en hjemmedag. Der blev læst og kigger cykelløb. Det er så heller ikke de værste ting at bruge en dag på.

Vejret: Småregn hele dagen.

Dag 10: mandag:
Dagen startede med indkøb, og da de var lagt i køleskabet stod den på rundtur på halvøen, der ligger nord for Barth. Havde regnet med, at vi ville have vejene for os selv; men du kan tro nej. Alt det grå guld, der findes i Tyskland, holder åbenbart ferie nu, og de der ikke hold til ved Bremerhaven og Cuxhaven havde fundet vej til feriebyerne Zingst og Prerow, og de omkringliggende veje.

I alt 130 km

Vejret: Startede lidt gråt; men det gik hen og blev en rigtig flot dag.

Dag 11: tirsdag:
En gammel drøm skulle opfyldes i dag. En tur til Rügen. Den første af de to planlagte ture. På vej mod Stralsund observerede vi igen store flokke af traner; men desværre var der ikke mulighed for at smide køretøjet og få taget et billede eller fem, så kære læser - du må tro mig på mit ord. Vi koncentrerede os om det sydøstlige hjørne af Tysklands største ø, og var blandt andet næsten helt ude på øens sydligste punkt. Køreturen derud var noget af en oplevelse, for det gik af gamle betonveje og hullede jordveje. Derfra gik turen over til østkysten, og efter gårsdagen oplevelser med det grå guld blev vi ikke overrasket over, at i Binz og ved Prora var der biler og mennesker overalt. Totalt umuligt at komme af med bilen, så det blev besluttet, at en fodtur i det område må vente til en anden gang.

I alt 278 km

Vejret: Fantastisk Sol hele dagen

Dag 12 onsdag:
Denne dag var helliget en tur til Stralsund.
I Stralsund er der en meget fin gammel bykerne med mange velholdte huse, og et par enorme kirker. Er man på disse kanter, skal man ikke snyde sig selv for en lille gåtur rundt i byen.

I alt 75 km

Vejret: Fint med sol det meste af dagen

Dag 13 torsdag:
Så stod der igen Rügen på køreplanen.
Ann havde dagen før observeret, at vi kørte forbi et lille fuglekiggertårn dekoreret med traner. Så på vejen mod Rügen lavede vi et stop der. Det var en god ide, for der var masser af traner på en nærliggende mark. De blev selvfølgelig fotograferet og filmet til den helt store guldmedalje. Egentlig ret underligt, at vi ikke ser traner gøre ophold i lille DK; men det er der vel en grund til. Har bare ingen ide om hvilken.
Denne gang den nordlige del af øen. Utrolig flot natur, og som jeg har læst i en eller anden rejseguide, så minder Rügen om et miskmask af Møen og Mols Bjerge.

I alt 267 km

Vejret: Dagen startede med grå himmel og dis; men det klarede op midt på dagen, og selvom der senere kom meget mørkeskyer på himmelen undgik vi regn.

Dag 14 fredag:
I dag skulle vi kun ud på en lille tur. Den stod jo på pakning af alt vores udstyr inden den store hjemrejse i morgen. Så jeg havde lavet en tur i området øst og syd for Barth.
Turen skulle selvfølgelig lige indledes med et lille stop ved tranekiggertårnet. Igen blev vi forkælet med masser af traner. Både på jorden; men sandelig også i luften. Ret pudsigt at se traner flyve. Mange gang ser det ud til at de ikke har nogen som helst ide om hvorhen i verden de skal. Rundt og rundt går det. Til sidst ender det vel med, at de finder frem til Frankrig eller Spanien hvor de har deres foretrukne vinterferiesteder.

I alt 149 km.

Vejret: Diset morgen og ellers en god kombination af sol og skyer.

Dag 15 lørdag:

Så skulle vi hjem. Bilen blev pakket og hjemturen startet kl. 07:22. Første del af turen gik fint. Ingen nævneværdig trafik, så vi kom godt afsted. Efter Lübeck begyndte det at gå galt. Diverse vejarbejder betød lukkede veje, og det endte med, at turen gik via Kiel. Ikke at det er problem; men da vi nærmede os tilkørslen til A7 gik det galt. Det tog os over en halv timer at køre 2 km og komme op på A7, og da vi først var der, så var der så megen trafik, at man skulle tro, at alle 80 mio. tyskere skulle samme vej.
Vi fik luntet os afsted med vores foretrukne indkøbssted REWE i Flensburg, hvortil vi ankom 11:57. Stor var vores overraskelse for hele parkeringspladsen var tom, og butikken lukket. Hvad sker der lige her?? Et hurtig opslag på Google fortalte, at 3. oktober er tysk nationaldag. ØV. Hvad gør vi så? En hurtig beslutning sagde Fleggaard i Harrislee. Den tanke var alle andre danskere så også kommet på…
Vi fik foretaget et indkøb. Hurtigt kan vi ikke sige det gik. Det tog knap en time fra vi ankom til vi drog afsted igen.
Så stod en ellers på stangtrafik indtil Fredericia, hvor der begyndte at komme flow i trafikken. Så ca. 11 ½ time efter afgang fra Barth holdt vi i egen indkørsel.

I alt 670 km.

Se billederne fra ferien her: Sommerferie 2020