KLIXBÜLL

Man har vel lov til at handle lidt impulsivt

Sidder torsdag aften (14.1.21) og kigger på vejrudsigten for næste dag. Det skulle blive kanon vejr så det ud til, så fruen blev straks adspurgt, om hun kunne tænke sig at vi kørte en lille tur ud i det blå. Det blev der sagt OK til, og det blev aftalt, at vi kunne snuppe en af de gamle ture og modificer den lidt.

Fredag morgen valgte jeg så, at vi kunne køre op ad Strandvejen til Helsingør, og derfra videre til Gilleleje før turen skulle gå syd på mod Amager igen.

En tur på ca. 180 km fra start til mål.

Første stop var hos Rema hvor dagens frokost skulle købes. Som altid på ture som disse består frokosten af boller med ost serveret sammen med en lille kold juice.

Inden turen for alvor gik nord på skulle der lige aflægges et lille besøg i Amager Strandpark, for velunderrettede kilder havde berettet om et skib, der normalt ligger for anker ude på Øresund, havde revet sig løs og nu lå ved stensætningen ved indsejlingen til lagunen. Ganske rigtigt, der lå Käthe Wessels, en 65 år gammel tysk slæbebåd, og hyggede sig. Nu er det store spørgsmål - hvor lang tid går der inden får overtalt ejeren, hvis han kan findes, til at flytte skibet?

Efter dramatikken i Amager Strandpark gik turen stille og roligt op ad Strandvejen i det skønne; men utroligt kolde og blæsende vejr. Da vi nåede Hellebæk var det så blevet tid til at indtage den medbragte frokost. Vi fandt en lille parkeringsplads  ved udsigt ud over sundet Sofiero Slott og Kullen. Skønt.

Hjemturen gik, som det fremgår af ovenstående kort, ned gennem Nordsjælland forbi Esrum Sø og Hillerød. Omkring Hillerød lå der faktisk en hel del sne, så det nærmest var som at køre gennem et winter wonderland.

Vel hjemme igen kl. 14:30 blev vi belønnet med den god kop kaffe, og dagens tur kunne drøftes.

Et par billeder fra turen: Billeder