KLIXBÜLL

3. DBC stævne 2019/2020

Så var vi nået frem til den tredje løbsaften i sæsonen. Den stod i udskillingsløbenes tegn, og DBCkaldet da også aftene for Eliminations Night.

Der ikke så meget at sige om denne aften, andet end at der blev kørt fint cykelløb, og et par af løbene havde ad også deltagelse af nogen af de bedste dameryttere dansk banecykling kan fremvise. Det drejede sig om Amalie Winther Olsen, Michelle Lauge Quaade, Trine Schmidt og Julie Leth.

Her er hvad Kenneth Møller Kristensen, DBC, har skrevet om løbene: DBC 21 11 2019

De unge og talentfulde Kasper Andersen og Tobias Lund Andresen vandt torsdag aften parløbet over 100 omgange i Ballerup Super Arena. Parløbet blev en tæt affære, hvor det hele blev blev afgjort i sidste spurt, hvor Carl-Frederik Bevort og Adam Holm vandt og sikrede sig andenpladsen, mens Andersen og Andresen med andenpladsen sikrede sig den samlede sejr. Endnu et ungt par, Tobias Aagaard Hansen/Frederik Bjørn Sørensen sikrede den samlede tredjeplads.

Tidligere på aftenen vandt Andersen og Andresen også parudskilningen foran Marckus Njor og Lucas Gode. Her blev nr. tre Ludwig Wacker og Johansson

Tobias Svarre/Konrad Busk vandt udskilningen i de unges felt og siden også det regulære parløb for de unge ryttere. Dette i øvrigt i imponerende overbevisende stil.

2. DBC stævne 2019/2020

Så skal der skrives Danmarkshistorie. For første gang nogenside skal der, denne torsdag 7. november 2019, køres om et dansk mesterskab i derny pace . Det blev en aften med fuldt drøn på.

Her er DBC officielle referat fra aftenes løb:

DBC 07 11 2019

Fynboen Robin Skivild blev torsdag aften kåret som historiens første danske mester i Derny Pace. Dette foregik i Ballerup Super Arena, hvor der blev kørt over to kvalifikationsheat og en finale på 30 km med ni deltagere.

Skivild blev pacet af Rene Dupont, der tidligere er blevet europamester, med Jesper Mørkøv, i disciplinen.

Finalen udviklede sig til et tæt opgør mellem fire ryttere. Oliver Wulff Frederiksen, der netop har kørt 6-dagesløb i London, lagde sig hurtigt i spidsen, og førte længe DM-løbet. Med omkring ti omgange igen angreb Skivild og Dupont, og lykkedes med at komme forbi Wulff Frederiksen, der sammen med pacer Dan Schwartz altså måtte nøjes med sølvmedaljer.

Bronze gik til Rasmus Bøgh Wallin, der blev pacet af Michel Rasmussen.

To gange tidligere er der afviklet EM i Dernypace i Ballerup Super Arena, men torsdagens løb var det første officielle danske mesterskab i disciplinen nogensinde. Skrevet af Kenneth Møller Kristensen

1. DBC stævne 2019/2020

Torsdag 21. oktober 2019 slog Ballerup Superareana dørene op for DBC første løbasaften i 2019. To danske mesterskaber skulle afgøres denne aften. Det drejedes sig omm mesterskabet i scratch og holdsprint. Derud over var der flere spændende løb med deltagelse af flere af de nykårede eruropamestre. Her følger DBCs eget referat fra afrenen skrevet af Kenneth Møller Kristensen:

Torsdag aften indledte Danmark ældste cykelklub, DBC, vinterbanesæsonen med året åbningsstævne. Et spektakulært stævne med imponerede antal tilskuere, omkring 500, og masser af godt cykelløb.

DBC 24 10 2019

To DM-titler blev der uddelt torsdag aften i Ballerup. Først sejrede Lasse Norman overbevisende i scratch. Efter et angreb fra Matias Malmberg med tre omgang igen i det 15 km lange løb, satte Norman trumf på at vandt foran de unge talenter Tobias Aagaard Hansen og Robin Skivid,

I holdsprint var DBCs eget sprinterteam suveræne, og William Rimkratt-Milkowski, Rasmus Nejrup, Tim Bendtsen og Nickolaj Lutmann kunne juble over en dansk mesterskabstitel.

Der blev kørt cykelløb i både C- og D-klassen. I C-klassen vandt Tobias Svarre både scratch og pointløb i forholdsvis suveræn stil. I D-rækken sejrede Nikolaj Larsson i pointløbet foran Magnus Krickau og Jonathan Hansen i scratch foran Nikolaj Larsson.

Dagens to Dernypace heat blev vundet af henholdsvis Julius Johansen pacet af Stinus Roslund og Matias Malmberg pacet af Christian Ranneries. I keirin blev det til en suveræn sejr til den mangedobbelte danske mester William Rimkratt-Milkowski.

I det såkaldte lille parløb triumferede Theodor Storm og Conrad Hausted, iførte nordiske mesterskabstrøjer, foran Tobias Svarre og Konrad Busk.

Aftenens mest spektakulære indsalg var at kæresteparret Lasse Norman og Julie Leth kørte sammen i europamestretrøjer i aftenens parløb, der fungerede som Gert Frank Memorial.

Gert Frank Memorial blev kørt som et parløb over 35 minutter og med fem indlagte spurter på de sidste 50 omgange. Det lykkedes ikke for nogle par at erobre en omgange, så pointene blev afgørende. Lasse Norman og Julie Leth vandt både den første og den sidste spurt, der gav dobbelt point, og samlede i alt 19 point. Tobias Aagaard Hansen og Julius Johansen scorede 15 point, mens William Blume og Robin Skivid endte på otte point.

Foto: Jesper Skovbølle.

Cykelløb

Det her bliver ultra kort. Siden jeg senest har opdateret denne side, har vi været til to gange baneløb i DBC regi (11/12 + 17/12) og tre gange 6-dagesløb (31/1 + 3/1 + 4/1). Nu er bane sæsonen slut, og vi ser frem til den kommende sæson. Nu skal vi bare lige igennem en kanon god sommer først (håber jeg).

5. løbsaften DBC Ballerup

dmsprint2018Det går hurtigt nu. Allerede torsdag 29. november var der løb i Ballerup igen. Denne gang var der også et DM at køre om, nemlig DM i sprint for kvinder, U19 DM i sprint og U19 DM i scratch . Det kvindernes DM løb Kirsten Søvang med sejren; men ikke uden en vis portion dramatik, for det lykkedes Kirsten at blive diskvalificeret i heat 2, og i finalen blev der lagt en protest fra modstanderen Amalie Winther Olsen. Protesten blev dog afvist, og Kirsten Søvang kan nu kalde sig danskmester i sprint. U19 DM sprint blev vundet af Tobias Aagaard Hansen og U19 DM i scratch blev vundet af Frederik Wandahl.

hansenogeghusDagens parløb blev lidt overraskende vundet af Marcus Hansen og Frederik Egehus. De viste utrolig flot kørsel, og snuppede en omgang på det rette tidspunkt af løbet. Yder mere vandt de også løbets sidste spurt.