KLIXBÜLL


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/klixbuell.dk/public_html/templates/klix_ver_2_0a/functions.php on line 180

DBC Nytårsstævne

DBC Nytårsstævne i Ballerup Super Arena er den største begivenhed inden for dansk banecykling.

Et stævne der plejer at trække fulde huse, og stævnet lørdag 28. december var ingen undtagelse. Vi var 2600 forventningsfulde publikummer i hallen den aften, og vi fik set en mase dejligt cykelløb. Stævnets helt store begivenhed er 100 km parløbet for eliten i danske cykling godt suppleret med store udenlandske navne.

Feltet til det store løb så således ud:
1 De Ketele / De Pauw
2 E. Larsen / Sander Hansen
3 Terpstra / Keisse
4 Pirius / Happke
5 Johansson / Hesters
6 Kron / Stokbro
7 Pedersen / Mørkøv
8 Blume / Skivild
9 Hester / Wulff
10 Van Beethoven / Bradbury
11 Birkemose / Fynbo
12 Bøgh Wallin / Mørch Kongsted
13 Hertz / Anton Wacker
14 Njor / Gude
15 Hanssing / Stampe
16 Lund Andresen / Andersen
17 Mengel / Schandorff
18 Bevort / Holm Jørgensen

Inden præsentationen af rytterne gik i gang, fik vi sagt farvel til en af de professionelle ryttere. Belgiske Moreno De Pauw hænger efter denne sæson cyklen på væggen, så det var hans sidste optræden i Ballerup. Han fik et varmt og hjerteligt bifald, som tak for mange gode løb på Ballerups træbane.

Sædvanen tro er det sidste par der bliver præsenteret de lokale favoritter i par nummer 7. Denne gang en lidt længere præsentation end normalt, for der er ikke hvert år den ene halvdel af parret er verdensmesteren på landevej. Mads Pedersen blev præsenteret med video fra årets vm i England, og alle 2600 tilskuere stod op og klappede, hujede og trampede for at hylde den unge rytter. Fedt at opleve.

Nu gik det ikke hen og blev til sejer for par 7, De måtte tage til takke med en andenplads efter par 3 Niki Terpstra og Iljo Keisse. Tredjepladsen gik til det unge danske par nummer 8 William Blume og Robin Skivild. Nu kan alle par jo ikke komme på podiet; men det er helt sikkert, at der blev vist endog meget fint cykelløb af de mange unge ryttere. De 100 km blev kørt på 1:50:502, hvilket giver en gennemsnitsfart på ikke mindre end 54,133 km/t. Det ville da koste en pæn bøde hvis man blev snuppet på Langebro med den hastighed.