KLIXBÜLL

Så er man "Birkebeiner"

Cykelprojektet Fredagsbirken 2011 blev afsluttet fredag 27. august. Mit må var at gennemføre, og det blev opfyldt. Tiden var absolut ikke noget at prale af; men en dårlig tid på 6:30 timer giver større mulighed for at kunne forbedre tiden end hvis jeg havde kørt på 4:30 timer. Det er der vel ingen der kan modsige. OK spøg til side, jeg var godt sliten da jeg nåede målet ved Håkons Hall i Lillehammar. Vel var tiden dårlig; men lidt stolt over bedriften var jeg nu alligevel.

Rent udstyrs mæssigt var det ikke den bedste optakt til Fredagsbirken, jeg havde fået. Hele fire gange måtte

Læs mere: Så er man "Birkebeiner"

Det er godt nok smart

Det må jeg sige. Det er godt nok smart. Øh, hvad er smart? En Garmin Edge 500 taler jeg om. I dag prøvede jeg at downloade en MTB rute fra www.singletrack.dk og eftrfølgende lægge den på min Edge 500. Når det er sket, kan man få Edge 500 til at indlæse ruten, og vupti, har man en "guide" til en tu du aldrig hr  kørt før. Der angives både hvornår der skal drejes til højre / venstre, og tur "forfatterens" kommentarer. Smart - ikke sandt?

At jeg så ind imellem har problemer med at læse hvad der står i displayet skyldes jo nok mine øjenkrykkers tilstand.

At det ikke er helt ufarligt at køre rundt på Kalvebodfælled, her i denne yngletid, kan se på på disse billeder fra dagens cykeltur: Klik her.

MTB træningstur

Uha da - så blev det tid til endnu en tur i Store Dyrehave ved Hillerød. Sædvanen tro var Per rejseleder på turen. Han kende uhyggligt mange små og kringlede spor i den skov, og den glæde han har ved dette indgående kendskab til skovens mindste kringelkroge, sætter han en stor ære i at dele med os andre. Så stor tak til Per for det. Jeg er dog overbevist om, at der stadig rødder, sten, bakker og vandhuller, vi endnu ikke har hilst på; men kommer tid kommer regninger.

Detaljer om dagens tur kan ses ved at følge dette link: St. Dyrehave 9. april 2011.

Disse detaljer er målt med mit seneste legetøj, en Garmin Edge 500.

St. Dyrehave

I dag gik ture til St. Dyrehave ved Hillerød. Mountainbiken skulle ud i en rigtig skov for første gang. Hold da helt k... hvor det er noget andet en Vestamager. Kroppen kunne ikke holde til mere end 15 km, som blev kørt på 1:08. I den tid er der indbefattet to nærstudier af skovbunden, og flere stykker hvor jeg måtte af for at trække cyklen gennem mudderet.

Detr skal nok arbejdes lidt mere med fysik og teknik inden det går løs med Birkebeinerrittets FredagsBirken. 94 km op og ned - mest op - ad de norske fjelde.

Mountainbike

I dag skulle den store prøve så stå. For første gang skulle en MTB prøves i lidt terræn, Det blev til en tur ud på et fuldstændigt gennemblødt Vestamager. At køre MTB er en  fuldstændigt anderledes oplevelse end at køre på landevejs racer. Op og ned ad græsklædte bakker og afsted ad små grus- og jordstier.

Vildt.

Det skulle man have prøvet for mange år siden. Absolut noget der giver motion og får pulsen helt i top.

Ja, det jeg altid har sagt ikke ville ske er sket alligevel. Man har anskaffet sig en MTB. Årsgen til denne kovending? Den skal findes i en invitation fra vennerne i Uno-X Norge, til at deltage i FredagsBirken i Norge i august 2011. Den fik mig op af stolen.

Efter mange vurderinger faldt valget på en Principia, et fabrikat, som jeg også har landevejs racer i.

Principia MXCe

Modellen blev MXCe i 2009 udgaven, og en kort beskrivelse af cyklen er:

Læs mere: Mountainbike