KLIXBÜLL

Beethoven 250 år

Ja, i år er det 250 år siden Beethoven blev født, og i den anledning blev der holdt en fin lille koncert i Store Magleby Kirke den 1. marts.

Det var Katrine Gislinge, der skulle håndtere kirkens store Steingraeber koncertflygel, og det blev gjort med stor sikkerhed. Vi fik et program bestående af tre af komponistens mest kendte og elskede sonater for solo klaver: Pathetique-sonaten, Måneskinssonaten og Appassionata-sonaten.

Det var dejligt, at vi tog os sammen til at tage til den koncert.

Nytårskoncert i Storemagleby Kirke 2020

Så oprandt dagen for den traditionelle nytårskoncet i Store Magleby Kirke. Som altid var det et tiløbsstykke, fyldt med god musik og sang, ledsaget af en god gang fest og ballade.

asmussensigne

Det var tid til at komme i ægte Wienergallastemning med med et program pakket med sprudlende operaarier, operetteklassikere og anden festlig champagnemusik. Koncerten var - man fristes til at skrive som altid - skruet sammen af dirigent og konferencier Torben H.S. Svendsen. Torben Svendsen holdt også styr på Københavns Kantatekor og den musikalske ledsagelse bestående af  Jørgen Ellegaard Frederiksen & Erik Kolind, orgel og flygel

Ikke mindst de to solister Signe Asmussen, sopran og Lars Møller, baryton formåede at få hele kirkerummet til at leve med. Flot sang og virkelig megen indlevelse i musikken. Vi publikummer gik heller ikke ram forbi, da Lars Møller ikke mente vi "kjøvehavnere" fattede en brik af hvad der blev sunget. Det betød så, at han istedet for at synge den annoncerede arie sang et uddrag af "Kom hjem, Kom Hjem" som var et af Osvald Helmuths store glansnumre. Den forstod vi allesammen.

Lars Moller

Nu er det jul igen

Så var det blevet dagen hvor vi igen skulle til koncert med OBG Brass. Skelgårdskirken inviterede vanen tro på en lille koncert fyldt med - tror det eller ej - julemusik. Det blev til halvanden time med dejlig musik spillet af disse herlige ældre musikere.

Programmet for aftenens koncert kan du se her: OBG Brass koncert 2019.