KLIXBÜLL

Nu er det jul igen

Så var det blevet dagen hvor vi igen skulle til koncert med OBG Brass. Skelgårdskirken inviterede vanen tro på en lille koncert fyldt med - tror det eller ej - julemusik. Det blev til halvanden time med dejlig musik spillet af disse herlige ældre musikere.

Programmet for aftenens koncert kan du se her: OBG Brass koncert 2019.

International klaverkoncert

Saskia Giorgini

Søndag 17. marts 2019 var vi en tur i Store Magleby Kirke, hvor vi skulle høre en ung talentfult italiensk pianistinde - Saskia Giorgini.

Saskia Giorgini fik sine første klaverlektioner som fireårig. Da hun fyldte femten, blev hun optaget på musikakademiet "Incontri col Maestro" i Imola, og studerede samtidig på musikkonservatoriet i Torino, hvor hun afsluttede sine studier med de højeste udmærkelser. Efterfølgende har hun også studeret i italienske Piinerolo og ved Mozarteum Saltzburg.

Saskia Giorgini har vundet priser ved både den internationale Busoni konkurrence i Saltzburg or Prix AmadéO de piano, og hun fik både førsteprisen og yderligere en specialpris ved den international Mozart konkurrence i Saltzburg i 2016.

Dagens program bestod af:

W. A. Mozart: Sonate for klaver i Es-dur, KV 282

Franz Schubert: To Impromptus i f-mol, op. 142

George Enescu: Uddrag fra Suite No. 3, op. 18

Franz Liszt: Reminiscenser fra Donizettis opera "Lucia de Lammermoor" og Rigoletto parafrase

Årets koncert med OBG

Mandag den 3. december var vi en tur i Skelgårdskirken for at høre årets julekoncert med OGB - Oldies but Goodies. Det er ikke musikken der hentydes til - selvom det også var Oldies but Goodies - men derimod musikkerne. De har alle passeret konfirmationsalderen nogen gange, og det kan da godt være, at de blev blæse en falsk tone i ny og næ; men hvad betyder det når vi alle hygger os.