KLIXBÜLL


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/klixbuell.dk/public_html/templates/klix_ver_2_0a/functions.php on line 180

Amager Regatta 2019

Regatta 1 2019

Øresund 60+ på vej mod førstepladsen. Foto: Jens Holm

Som pile fløj bådene over vandet; drevet frem af roernes kraftfulde træk i de slanke bådes lange årer. På molen stod publikum i flokke, og med opildnede tilråb piskede de deres favoritter mod mållinjen. Når mållinjen var passeret viste roernes oprakte arme deres begejstring; nogen fordi de havde vundet, andre fordi de havde overlevet. Jovist, Amager Regattaen er ikke kun for sjov. Det er ramme alvor, hvilket rigtig går op for den enkelte roer, når styrmanden indleder med bemærkningen: ”Målet med denne indsats er at VINDE”, og da båden kommer under starterens kommando og man bliver tør i munden og skrækslagen for eventuelt at fange ”uglen” – så starter Amager Regattaen for alvor.
Regatta 2 2019
Starten er gået. Foto: Jens Holm

Sådan kunne man måske med få ord beskrive årets Amager Regatta; men så let slipper jeg vel ikke om med det.
De der tror at det at deltage i selve kaproningen er det største slid tager fejl. Det er hårdt; men i bund og grund den mindste indsats. Planlægningen af en Amager Regatta, med tilhørende fest, er ugers hårdt arbejde, og jeg vil gerne takke regattakomiteen og klubbens festudvalg for det store arbejde de har lagt i det for at vi alle kunne få en god dag.

For mit eget vedkommende startede forberedelserne fredag formiddag, hvor bådehallen skulle tømmes og have en let rengøring, og sluttede søndag eftermiddag da bådene atter lå sikkert i bådehallen.

Regatta 3 2019Da hallen var blevet gjort ren, skulle den pyntes, og der skulle dækkes borde til de 100 deltager i regattafesten. Flere medlemmer havde været en tur i haven for at beskære buske og træer, og med livets som indsats fik vi grenene hængt op i loft og stolper. Mens det stod på, blev der lagt banemarkering ud på sundet, og borde + stole blev hentet i klubstuen og kørt ind fra roklubben SAS. Da bordene var dækket, var vi flere der havde det som Osvald i Ølhunden der glammer: ” Når din hals er en hal' meter nedløbsrør, og din tunge er som en galosche, når din drøvel er stor som en briosche, så'r det organet, der er løvet tør”. Fadølsanlægget var jo sat op og tilsluttet, så vi håbede på at øllet skulle prøvesmages.

Men ak – sådan skulle det ikke gå. Kurt klaskede ”låget” i, og vi fik en lang næse.

Regatta 4 2019Lørdag skinnede solen fra en skyfri himmel, og de sidste forberedelser skulle gøres. Dommertelt og ”cafe” skulle sættes op på molen i Kastrup Lystbådehavn, bådvogne skulle trækkes til Kajakklubben Neptun, hvor alle bådskifter skulle ske, og 1000 andre ting stod på To Do listen inden første start kunne gå kl. 11:00.
I Øresund har vi grund til at være lidt stolte. For det første vandt vi to løb (70+ og 60+), og søsterklubben Øresunds Ældreroere vandt årets vækstpokal, og for det andet blev alle løb afviklet uden problemer af nogen art. Flot.

Aftenens fest levede helt op til niveauet for det øvrige arrangement. Næsten alle holdt sig ædru til vi var Regatta 5 2019igennem forretten. Det store højdepunkt var så præmieoverrækkelsen. Den kan godt virke lidt lang når det hele tiden er de andre roklubber der skal hyldes. ARK løb igen i år med flest præmier og regattaskjoldet. Selvom det måske er vigtigere at deltage end at vinde, så kan vi måske forbedre os bare en lille smule. Inden gækken blev slået løs og dansen gik lystigt på gulv og borde var jeg cyklet hjem, så slibrige historier og rygter fra den del af festen må, du kære læser, høre fra anden side.

Ingen fest uden oprydning. Afhængig af graden af festlighed man havde lagt for dagen aftenen før, dukkede de hjælpende hænder op fra ca. 09:00 søndag morgen. Så skulle der ryddes op. Ud med borde og stole. Ned med, de nu noget triste, grønne gren, og en tur gennem kompostkværnen med dem. Regatta 6 2019
Bådene kom igennem en god rengøring inden de atter blev lagt på plads i bådehallen, og et stykke over middag var næsten alt på plads. Efter denne omgang kunne ølhunden endelig få skyllet det halve meter nedløbsrør. Skønt. Godt slidte var det nu tid til at vende næsen hjemad mod lænestolen og en lille lur.


Tak for Amager Regatta 2019 og velmødt i 2020.