KLIXBÜLL


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/klixbuell.dk/public_html/templates/klix_ver_2_0a/functions.php on line 180

Struckmannparken here we come (or not).

Det er blevet Kristi himmelfartsdag 2019, og dermed tid til Københavnskredsens årlige skovtur i Struckmannparken. Datoen er 30. maj, og vi kunne godt tillade os, at nære et beskedent og forfængeligt håb om varme og milde vinde, når nu sommeren venter lige rundt om hjørnet. Desværre er verden ikke skruet sammen på en måde, så alle vores beskedne ønsker opfyldes, og der var hverken varme eller milde vinde. Tværtimod. Vejrudsigten svang sig op på svimlende 12 grader og FCOO.DK viste en vind på ca. 9 m/sek. fra syd og bølger fra 0,5 -1,0m.

Det holdt os ikke tilbage, og kl. 09:30 mødtes Lene, Birgit, Susanne, Toni og undertegnede i roklubben Skjold. Der blev vi fint modtaget og straks budt på kaffe og en Gammel Dansk. Efter at have vendt pro et contra blev vi – vejrudsigt og FCOO.DKs udmeldinger til trods - enige om at forsøge at nå Struckmannparken. Vi fik anvist en båd, og den blev pakket og sat i vandet. Mandskabet indtog deres pladser og afsted gik det. Det gik fint. Der var jo ingen bølger af betydning og vinden var heller ikke slem. Nu var vi så også kun nået ud i det indre havnebassin, og det har måske haft en indflydelse på de gode forhold. Vel ude på sundet gik det med pæn fart mod nord. Vinden og strømmen var jo med os. Fra Hellerup og videre nordpå kunne vi så også konstatere, at forudsigelserne om bølgehøjden ikke var ramt helt ved siden af. Da vi nærmede os Skovshoved begyndte den gamle talemåde ”kun en tåbe frygter ikke havet” at rumstere i baghovedet på os, og der blev hurtigt opnået enighed om, at kursen skulle lægges om mod syd, og det kunne ikke går hurtigt nok.
Struckmannparken
Udsigten fra styrmandssædet.


På turen tilbage mod Skjold, følte vi os næsten som Kiplings ”Havets Helte”. Den ene bølge efter den anden slog ind over rælingen, og sjældent har jeg - bortset fra når vi skyller bådene - set en båd med så meget vand indenbords.

Da båden atter var på plads i bådhuset, og noget tørt tøj fundet frem, blev frokosten indtaget i Skjolds dejlige lokaler. Tak til Skjold for lån af båd og lokaler, og tak til mine fire rokammerater, som kæmpede bravt i båden.