KLIXBÜLL

Sammenkomst 2007

Øjenvidne beretningerne fra årets sammenkomst har jeg på brutaleste vis tilladt mig at tyvstjæle fra Lars og Steffen. Lars får som tak får hjælpen lidt gratis spalteplads for ØK klubben. Steffens tilbageblik på de svundne tider, syntes jeg helt bestemt, skal kunne læses her på denne side. (Det er godt nok skrevet som et brev til Lars; men jeg føler det hører hjemme her denne side. Så må jeg jo håbe, at Steffen bærer over med mig)

Vi starter med Lars:

Hej drenge.....

Saa er aarets begivenhed overstaaet. Efter 5 beklagelige afbud inden for de sidste 3 dage, var vi kun 15 deltagere, dog et par stykker mere end sidste aar.

Erland Kops serverede

som altid gode danske retter, og snakker gik lige fra starten.

Vi havde i aar den store glaede at se tre nye deltagere nemlig Kenneth Saust, Steffen Andersen og Soren Bank, som alle moedte op i hoej spirit og var med til at forhoeje niveauet vaesentligt baade hvad angaar snak og antal af konsumerede oel..... Dejligt at se jer alle tre igen. Christian Schou kunne desvaerre meddele om et doedsfald blandt vor aargang nemlig Tissot.

Men vi bliver jo alle gamle, saa aarets festivitas sluttede iflg. paalide(r)lig kilde med gang rape af en poelsevogn et eller andet sted downtown omkring kl. 1.30.

Steffen har lovet at skrive et par ord og sende et par fotos til offentliggoerelse i O.K. Klubbens blad. Tak for det Steffen.

Ang. O.K. klubben er næste arrangement kommende torsdag i Groennegaardsteatret hvor der er udsolgt. Derefter er O.K. golf i Gilleleje d. 20. september hvor der stadig er plads.

Tentatively afholdes et meget spaendende arrangement d. 6. marts 2008. Danske Bank har nu overtaget Holbergsgade 2 fra Foedevareministeriet og vi er ved
at arrangere en aften med DB som sponsor. Det bliver first come first served efter annoncering i O.K. bladet som nok sker i november vil jeg tror.

Som altid kan i foelge med paa www.eacclub.dk

Jeg synes vi skal goere en ekstra indsats for at finde nogle af de drenge som vi ikke har paa listen. Hvis I kender nogle af dem, saa kontakt dem og giv mig deres
numre. Hvis I blot kan huske dem uden at have opdaterede details, saa skriv venligst til mig hvilken afd. de var ansat i (eller hvor I sidst har hoert om dem), og saa kan jeg proeve via andre O.K. klub medlemmer fra samme afdeling og ca. samme aargang om vi kan finde dem. Nogle af de navne jeg har paa listen er:

Jens Bursche
Martin Demand
Bo Strange
Erik Ricken
Poul Rasmussen
Peter Vest
Jan Madsen
Jacob Knudsen
Jack Moeller
Peer Madsen
Flemming Jorgensen
Kim Jensen
Kim Soren Clausen
Peter Thrane
Kristian Villandt
Michael Svendsen
Torben Nielsen
John Bergvold
Jens Christian Skarring

Maaske I kan genkende andre fra det beroemte billede, som jeg ikke har navnene paa. Ulrik har tidligere gjort et kaempe stykke arbejde for at faa navne og adresser paa billedet.

Jeg har samtidig bedt Torben Wetche i USA give mig listen over tidligere deltagere ved vores arrangementer, saa vi kan lave en up-to-date liste med hvem der har deltaget
og hvornaar. Jeg ved af bitter erfaring fra O.K. honorarbissernes julefrokost - som nu har koert i 45 aar - at det er svaert at opdatere hvis man venter for lang tid.

Igen en stor tak til alle jer der deltog og alle jer der forsoegte.

Som aftalt skifter vi tidspunkt hver andet aar, saaledes at naeste aar bliver i slutningen af juni.

Bedste hilsner og ser frem til at hoere fra jer ang. kontakt til gamle kolleger.

 

Lars

 

og så bliver det Steffens tur:

Hej Lars Boe,


Tak for sidst, det var jo en uforglemmelig aften. - Tænk at mødes med så mange mennesker med fælles referencepunkt på een gang. Det går op for een, hvor stort et mærke læretiden har sat på ungdommen, og hvilken plads det stadig fylder i een. Jeg har ikke tænkt over at der skulle være "noget at hente", da livet jo blot er gået videre i 30 år med uddannelse, job, kone, børn osv., og pludslig "en kold og mørk aften" som Christian siger, "på en kold og mørk vej i Lyngby, møder man en gammel elev-kollega (som i parentes bemærket skulle til Colbjørnsensgade, for at mødes med et par franskmænd kl. 22.00 !!!!, - det kommer jeg nok til at høre for). Elevkollegaen kan man genkende i taxaens mørke, ....på stemmen ! Vi sad jo i storrumskontorer, så der kan man se hvilke færdigheder man opøver i sin elev tid.

Det var ganske enkelt stort at se folk d. 10.august, som man ikke kan huske man har set, kun fjerne steder i den store kontorbygning, hvor vi dag eet blev spredt for alle vinde efter at vi havde stået i bestyrelseslokalet og blev fordelt til afdelingerne. Filmen "blev langsomt fremkaldt" i løbet af aften, og gør det stadig med de personer jeg så forleden aften. På et tidspunkt spurgte jeg Steen Mørch, hvordan det kunne være at jeg følte at jeg kendte ham så godt, for jeg kunne egentlig ikke huske andet end at jeg havde set ham før, og "nok ret meget". Svaret var, "vi gik jo til fransk, engelsk, tysk og skrivemaskine sammen". Derefter var endnu et gammelt venskab opstået og ham vil jeg selvfølgelig kende resten af livet, fordi vi har gået på konditori og Opera sammen ofte, men i en stor flok af jakke/slipseklædte "lapser" med Van Gils jakkesæt (med vest), som realister og nybagte studenter. Når vi var rigtig kække så havde vi en paraply svingende om armen, og en Burberry "look-alike" frakke.

Hele det "set-up" var nu ikke rigtig noget jeg kunne acceptere, det med jakkesæt, slips osv. efter nogen tid. Jeg hængte det derfor inde i skabet i kælderen, to jakkesæt, og som en anden sportsmand, der skulle til elev-træning, ankom jeg hver morgen som andenårselev, i gummisko, cowboybukser, T-shirt og vindjakke, hvorefter jeg skiftede til min elev identitet, og sprang op ad vindeltrappen til kontoret.

Alle disse historier kom jo frem i løbet af aftenen og vi havde en gevaldig fællesskab som helt klart er værd at dyrke, også meget mere relevant end jeg havde forestillet mig. Christian udtrykte det egentlig meget simpelt " vi har jo alle på et meget vigtigt tidspunkt i vores liv valgt nogle ting fra, f.eks. at gå på universitetet, og valgt ØK samtidig, som 16-18 årige, og det giver jo et fælleskab a la en "soul mate"". Det er nok det tætteste på at vi fik sagt noget klogt til hinanden ud på de små timer, efter vi havde ribbet en pølsevogn på Kgs. Nytorv. Sidst jeg gjorde det var med Søren Bank i 1977 en vinteraften kl. 21.00, fordi vi havde overarbejde med at arkivere, vi var vist kommet lidt bagud !- så ku' vi lære det, ku' vi.

Tak for en god aften. Vi ses næste gang. Det er rigtig god fornemmelse at tænke over at der ER mileage i at have overvundet alle de "barrierer" og test der blev stillet op for os i forbindelse med elev-tiden, sammen med 70 andre knægte, og at vi gennemførte det, nok meget mere i fælleskab end jeg før har tænkt på.

Mange venlige hilsener, og tak for dit initiativ

Steffen

Hvis der skulle være en af deltagerne, som ligger inde med et par billeder kan vi få dem vist her hvis de bliver sendt til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.