KLIXBÜLL

Lollands to store D'er

Når man har sat sig noget for, skal man gennemføre det, og ikke lade en bisættelse - så længe det ikke er ens egen - være en hindring. Da vi tidligere ville ind og se Maribo Domkirke var den optaget af en bisættelse, og vi måtte derfor gå med uforrettet sag. Vi tog hævn i går hvor turen atter gik til Lolland for at få set den kirke. Den er stor - meget stor. Tilgengæld er den næsten rippet for al udsmykning, når man ser bort fra alter, prædikestol og et enkelt krucifiks. Kirken er en såkaldt "hallekirke" - sådan hedder det altså, når de tre skibe er omtrent lige lange og lige høje. Alter og prædikestol er flot træskærerarbejde.

Da vi var på Lolland forrige gang kom vi forbi vejvisere, der viser vej mod noget der hedder Dodekalitten. Dengang anede vi ikke hvad det var, og havde faktisk glemt alt om det indtil damen på kirkekontoret sagde "Der må I simpelthen køre ud". Så det gjorde vi. Dodekalitten (græsk: Tolvsten) er (når projektet er færdigt) 12 stenstøtter, hver 7-9 m. høje og hver vejende 25- 45 tons, hvor de øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel med 40 m i diameter. I dag står der 6 stenstøtter, og der er udhugget hoveder på de tre. Det kan varmt anbefales, at sætte sin bil i Kragenæs havn, og gå de ca. 1,5 km op til Dodekalitten. De er bare store de sten. Læs mere på Dodekalittens hjemmeside: http://www.dodekalit.dk/

Så hvis overskriften "Lollands to store D'er" lød lidt kryptisk til at begynde med ved du nu, at der er tale om Domkirken og Dodekalitten.

Billeder fra Domkirke og Dodekalitten