KLIXBÜLL

Klabautermanden søger trøst

Vores gamle ven med farve som en gulsot ramt person bedre kendt under nav-net Klabautermanden er strandet i Øre-sund. Vennerne i Dragør Roklub var så heldige, at de fik roet ham til Øresund på et tidspunkt hvor vi, selvom viljen var til stede, på grund af vejret ikke kunne få sendt Klabautermanden retur til Dragør.

Alle forberedelserne til turen mod Dragør var ellers på plads, det samme var Klabautermanden; Klabautermand 1 2019 Phone
men vinden var en tand for kraftig, så det blev besluttet, at han måtte overvintre i Øresund.

Nu står han og fryser i vores bådhal. Derude er der rigtignok koldt; men det mærker han måske ikke, for i sin længsel efter Dragør Roklub synger han lavmælt disse ord om og om igen:

klabauter 3Dragør – Dragør, - dejlige by,
lige skøn i kvæld, som i gry.
Små røde tage – sundet det blå,
så vil stedse du for mig stå.
mens tårerne får frit løb.

Nå, ingen Klabautermandssæson uden en tilhørende Klabautermandsfrokost, og når Øresund stiller lokale til rådighed for Klabautermanden, må Øresund også lægge lokaler til frokosten. Heldigvis har vi jo god plads, for med den opbakning frokosten fik i år var der påkrævet megen bordplads. Jovist, her kan der godt have sneget sig lidt ironi ind i teksten. Der var tilmeldt 13 til frokosten, og da dagen op-randt havde to lagt sig i sottesengen, så det var et lille, men pænt selskab, der mødte op i Øresund lørdag eftermiddag. Alle havde, som traditionen byder, taget en omgang mad med, og de to klubber optrådte i rollen som øl og brændevins pushere.Klabautermand 3 2019 Phone

Det blev til en fin frokost, og selvom Klabautermanden påstod, at han egenhændigt havde drukket al øl og brændevin for at drukne sorgen, ved jeg, at den påstand ikke holder vand. Denne ydmyge skribent var da helt sikkert lidt træt i hovedet søndag morgen.