KLIXBÜLL


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/klixbuell.dk/public_html/templates/klix_ver_2_0a/functions.php on line 180

Saltholm rundt

At rejse er at leve, skrev H. C. Andersen i fordums tid. Det her handler om en rejse. En lille rejse. En tur til Saltholm. Det er ikke varigheden eller afstanden til rejsemålet, der er afgørende; men oplevelsen i selve turen. For mig personligt var det også lidt af en opdagelsesrejse vi skulle ud på. Utallige gange har jeg set Saltholm fra luften, og spekuleret på hvad den er for en størrelse, og hvad der er på øen; men jeg har aldrig før sat foden på Saltholms jorde.

Saltholrundt 1 2019 PhoneSøndag den 2. juni klokken 10:30 stævnede 2 fire-åres og 4 to-åres både ud fra Kastrup Gamle havn. Bådene var bemandet med 22 modige roere, 11 fra SAS og 11 fra Øresund. Målet var en tur rundt om Saltholm. Først gik turen til nødhavnen, hvor vi skulle samles inden turen over sejlrenden blev påbegyndt. Vel over sejlrenden gik turen syd om Peberholm, under Øresundsbron, og frem til sælreservatet. Her holdt vi en lille pause, og nød synet af de sæler, der havde lyst til at kigge op og hilse på.
Så begyndte det lange seje træk øst om Saltholm. Oj, der er lang vej rundt. Man skal jo næsten helt til Sverige for ikke at gå på grund.Saltholrundt 2 2019.jpg Phone

Jeg var godt nok blevet lidt brødflov inden vi omkring klokken 14:15 fik lagt både til i Saltholm havn. Til min store glæde overlevede jeg ved at tære lidt på kroppens reserver. Sjældent har en madpakke, smurt med kærlig hånd af fruen, smagt så godt. Det blev en dejlig frokost.

Efter indtagelse af nødrationer, højtbelagt smørrebrød, og hvad der nu ellers kom frem fra vores madkasser, blev hjemturen til en bagatel, der bare skulle overstås.
Er øen Saltholm så en stor oplevelse man ikke kan undvære? Om det kan der siges både pro et contra; men en ting er sikker, turen rundt om øen i fint vejr og godt selskab, er alle anstrengelserne værd.

Jeg er klar til en ny tur næste år.