KLIXBÜLL

Anders Brinch - Oxygen Islands

Torsdag den 13. september var vi til fernisering på Kastrupgårdsamlingen. UdstillingenUFO Sunset, 2007 var malerier og installationer lavet af kunstneren Anders Brinch. NOget specielle; men meget farverige ting, og der var også stof til lidt eftertanke. Fx. i installationen Hollywood Islands, som bestod af video film og silikone.

Nedenstående har jeg sakset fra Kastrupgårdsamlingens hjemmeside:

 

Anders Brinch (f. 1971) er en af de mest eksperimenterende og visionære kunstnere på den danske kunstscene i dag. Han har netop i år taget afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, men hans kunst er allerede slået igennem, både herhjemme og i udlandet. Hans værker er blevet vist bl.a. i Miami, Chicago og Paris, og Kunstmuseet Arken har erhvervet en række af hans arbejder.

Anders Brinch arbejder i alle kunstneriske medier, drevet af sin dybt personlige fantasi. Hans værker rummer en mangfoldighed af historier, der tilsammen danner et nærmest absurd billede på den menneskelige eksistens. Men det er ikke blot historier, han fortæller, det er et helt univers man drages ind i, når man konfronteres med hans værker – et farverigt og underfundigt univers, hvor både humor og dyb alvor er på spil.

Udstillingen med den poetiske titel Oxygen Islands består af tre gigantiske malerier omgivet af 15 installationer i form af ”øer”.  Disse installationer er små territorier opbygget på gulvet, så beskueren rent fysisk kan træde ind i værket. Rumligheden beskriver Anders Brinch som en naturlig konsekvens af skabelsesprocessen, hvor han lader billedet vokse ud af væggen til en slags tredimensionelt maleri. Ø-formationerne er opbygget af organiske og præfabrikerede materialer samt ready-mades løsrevet fra deres oprindelige kontekst.

Udstillingen er en udfordring for enhver vanetænkning.

Efter Kastrupgårdsamlingen skal udstillingen vises på Randers Kunstmuseum fra 11. januar til 24. marts 2008.