KLIXBÜLL

Teatersæsonen er i fuld gang

Så er vi i gang igen. De to første stykker som Amager Teateret byder på i denne sæson er set. Jeg skal ikke trætte med mine udlægninger af stykkerne; men blot sige at de har været ganske fornøjelige. Herunder kan du se hvad jeg har planket fra de udbydende teatres hjemmesider:

31. oktober 2016

Dansetimen
Romantisk komedie med sociale handicaps og dårlige knæ
af Mark St.Germain

Professoren, der er autist med asperger syndrom, er blevet inviteret til en prisuddeling, som også byder på dans over aftenen.DansetimeVelvidende at han aldrig har danset før og er stærk hæmmet af berøringsangst, tilbyder han sin nabo 2.153 $ for at lære ham et par dansetrin.
Den skadede danserinde er indledningsvis massivt afvisende og svøbt ind i sin egen elendighed af udsigtsløs fremtid, men lader sig lokke af pengene. Senga, som spilles af Annette Heick, mestrer til fulde at udtrykke depressionens aggressive væsen i mødet med professoren, og samtidig formår hun at lede professoren ind i dansens luner, og et besynderligt, men varmt kærlighedsforhold, udvikler sig mellem de to.

Dansetimen viser sig at blive nøglen til forløsning af både professorens mentale handicap, og Sengas fysiske handicap, og begge gennemgår de en smuk udviklingsrejse i selskab med hinanden.

Annette Heick tilfører Senga en stærk feminin, vedholdende og intim karakter, som står i stærk kontrast til Jesper Asholts figur, som er akavet, bly og menneskesky.

Dansetimen instrueres af Pia Rosenbaum, som med sin fine fornemmelse for de to karakterer, får skabt en skøn humoristisk og kærlighedsfyldt spænding på scenen, som efterlader publikum med ikke bare et smil på læben - men også med stof til eftertanke på livets finurlige udfordringer.

Jesper Asholt er kendt for alskens roller på teatret igennem de seneste årtier og som har udmøntet to Bodil og to Robert priser. I 2014 nedlagde han publikum i Folketeatrets komedie Hvem Støver Af.

Annette Heick er en varmblodig skønhed, som vi kender både som skribent, sanger og skuespillerinde.
I foråret 2015 spillede Annette den meget krævende rolle som Elisa i My Fair Lady på Aarhus Teater, hvor hun modtog stor anmelderros.

LANDSTEATRET
Foto: Erling Mølgaard (c)

30. november 2016

The Sunshine Boys

En etableret komikerduo - The Sunshine Boys - har et livslangt samarbejde bag sig. De sidste mange år udviklede samarbejdet sig nærmest til had, afsky og væmmelse - og de vekslede ikke så meget som ét ord uden for scenen.The SunshineboysNu har Willie og Al for længst trukket sig tilbage og har ikke set hinanden i 10 dejlige år - men fjernsynet vil lave en udsendelse, hvor man viser nogle af “de store gamle”.
Tilbuddet er fristende - af flere grunde - og Willies niece er agent og presser på. Der er ingen vej udenom: De må arbejde sammen igen! Én eneste gang.
Vi følger prøverne og ser resultatet af det tætte samarbejde mellem to, der ikke kan fordrage synet af hinanden. Det er frygteligt - og dermed frygteligt morsomt. Der er ikke noget så sjovt som folk, der er i dårligt humør. Set gennem humoristens øjne er gnavpotter guld!

Oplev Waage Sandø og Flemming Jensen, Bente Eskesen samt Marie Sandø Jondal i en af de morsomste forestillinger, der nogensinde er skrevet.
Humoren har også sine klassikere - og denne er en af de mest berømte, og sjoveste.

De to hovedroller kan KUN spilles af et par ældre skuespillere – så det har været længe at vente! Og det var ikke nemt! Waage og Flemming har måttet kæmpe sig igennem årtier med mæslinger, skolegang, konfirmationer, influenzaer, ægteskaber, forkølelser, svære forkølelser, opslidende arbejdsdage, tvoptagelser, forkølelser én gang til og videre frem gennem teaterturnéer, dagbladsinterviews og urinsyregigt. Samt forkølelser. Men NU er den der! Endelig er de gamle nok til at spille så gamle.

Sidste sæson spillede Waage og Flemming sammen i Jørn Riels lune og underfundige, nordgrønlandske univers i Fandens til fangstmænd. Nu skruer de op for blusset og fortsætter samspillet i Neil Simon’s forrygende komedie. Sidst gik de hinanden lidt på nerverne – nu er de virkeligt rasende!

Teater 2
Foto: Brita Fogsgaard